רח' השר שפירא 17, ראשל"צ
8366*
שרותים | המגזר המוסדי והפרטי

חרקי מזון מאוחסן (חרקי מחסן)

הצורך:
קבוצות חרקים שהסתגלו לחיים במקומות בהם מאוחסנת תוצרת חקלאית יבשה, מזון יבש וקטניות. קבוצה זו ניזונה, מתרבה ומתפתחת בתוך ועל המזון המאוחסן. על קבוצות אלה נמנים חיפושיות (coleoptera) קטנות (2 –4 מ”מ) ומינים בודדים קטנים אחרים (6–7מ”מ). צבען כהה – חום כהה או שחור וגופן הקטן מקנה להן יכולת חדירה מעולה אל מקומות האחסון ואריזות המזון ;

עשים – מסדרת הפרפאים ; פסוקאים – חרקים זעירים מאוד ; אקריות – פרוקי רגליים זעירים מאוד, שאינם חרקים ושייכים למחלקת העכבישים. סדרת חרקים קטנים אלה הינם בעלי כושר הסתגלות לתנאים קשים במיוחד, כאשר גופם הקטן מאפשר להם להסתתר בסדקים (0.1–0.3מ”מ), להתפרש על כל הסחורה וליהנות מכושר התרבות ומזון בשפע.

בישראל נפוצים מינים רבים של מזיקים המצויים במזון מאוחסן, בעיקר בקטניות, קמח, תבלינים, אורז, פסטה, גרגרי חומוס ועוד מגוון רחב של סוגי מזון יבש. חרקים אלו גורמים לנזקים כבדים לחו”ג ולתוצ”ג. לצד נזק תדמיתי, עקב רתיעה של לקוחות ממוצרים הנגועים בחרקים.

כמו כן, נוכחות החרקים מהווה גם גורם משמעותי לפסילת מוצרי המזון ע”י משגיחי הכשרות.
הפתרונות שלנו:
טובי המומחים בישראל המבצעים ליווי, פיקוח, ניטור ובקרה במחסנים בהם מאוחסנים קטניות ומזון יבש, תוך שימוש במוניטורים ספציפיים לכל חרק ומזיק.

המוניטורים מבוקרים ע”י אנשי המקצוע בתדירות שנקבעת מראש בתוכנית העבודה בהתאם לנתוני הלקוח. לאחר זיהוי המזיק ואופיו, ניתן טיפול מידי בהתאם וניתנות המלצות למניעת הישנות הנגע בעתיד. טיפול נקודתי מבוצע בהתאם לצורך.

טיפול נוסף הוא איוד (טיפול בגז) המבוצע ע”י צוותים ייעודיים ומקצועיים לביצוע הליך זה (בעלי רישיון מוסמך לאיוד) באמצעותו ניתן לקטול אוכלוסיות של חרקי מחסן הנמצאים במזון מאוחסן.

במסגרת השירות נציגי שירותי תברואה יערכו בדיקה ויזואלית במעמד קבלת הסחורות למניעת הכנסת סחורה נגועה. כמו כן, לאחר זיהוי נגיעות וביצוע אפיון ניתן לקבל חוות דעת מקצועיות בכתב מטעם מומחים ברמה בינלאומית בתחום לגבי סוג ואופן הנגיעות של הסחורה הנכנסת על מנת לדרוש זיכוי אל מול ספק הסחורה הנגועה ואף ביצוע בידוק במתקניו. ניתן לקבל גם דו”ח מפורט בשפה האנגלית בכדי לפעול מול יצרנים הפועלים בחו”ל ומייצאים סחורות לישראל.
קבוצת שרותי תברואה © 2024 Powered by JUNAMIunami